Löytääkö tekstisi lukijoiden luo?

 
 
 
 

Kirjoitatko omaksi iloksesi, vai onko unelmanasi puhutella lukijoita?

Molemmat kirjoittamisen tavat ovat yhtä arvokkaita ja merkityksellisiä.

Omaksi ilokseen kirjoittaminen on hieno keino löytää yhteys itseensä ja pitää sitä yllä – ilmaista, purkaa ja koota itseään, antaa mielikuvituksen, ajatuksen ja kielen lentää, murtautua vapaaksi ulkoisen todellisuuden kahleista tai luoda siihen syvempi suhde. Itselleen kirjoittaminen on kaiken kirjoittamisen – ainakin kaunokirjallisen sellaisen – alkulähde ja peruskallio.

Lukijoille kirjoittaessa voi kaiken edellisen lisäksi löytää yhteyden muihin ihmisiin.

Jos unelmanasi on antaa tekstisi avulla jotain muille, sinun täytyy ensin löytää keinot tavoittaa heidät.

Kun haluat saada kokonaisen käsikirjoituksen kansiin ja lukijoille ojennettavaksi, sinulla on kaksi vaihtoehtoa: sinun täytyy joko löytää teoksellesi kustantaja tai julkaista se itse.

Julkaisukynnyksen ylittäminen ei tunnetusti ole välttämättä helppoa. Hyvällä onnella se voi olla sitäkin. Täysin mahdollista se on joka tapauksessa: Suomessa julkaistaan joka vuosi yhteensä kymmeniä esikoisteoksia.


Jotta käsikirjoituksesi voisi löytää lukijoiden luo, tee ainakin seuraavat asiat:

  1. Muotoile tekstisi sellaiseksi, että se voi avautua myös tuntemattomille ja liikauttaa heidän tunteitaan ja ajatuksiaan. Opettele arvioimaan, milloin teksti täyttää nuo kriteerit eli on valmis lähtemään käsistäsi. Jos mahdollista, hanki avuksi ulkopuolisia lukijoita. Ammattilaiset ovat objektiivisimpia ja osaavat myös ohjeistaa eteenpäin niissä kohdissa, jotka eivät vielä toimi.

  2. Etsi ja valikoi taho, joka on sopiva saattamaan juuri sinun tekstisi otollisten lukijoiden ulottuville – toisin sanoen sopiva kustantamo.

  3. Ota selvää, miten kustantamoa kannattaa lähestyä ja miten voit tehdä siihen parhaan vaikutuksen. Kustantamoihin tarjotaan vuosittain satoja käsikirjoituksia. Sinun tekstisi täytyy erottua edukseen joukosta, jotta se etenee valikointiprosessin kriittisistä alkuvaiheista kalkkiviivoille saakka.

  4. Ratkaise, mikä on paras toimintatapa silloin, jos saat kustantamosta palautetta tai hylkäävän päätöksen.


Jos et halua selvitä tästä kaikesta yksin, sinun ei tarvitse. Autan sinua 
Kirjailijaksi-verkkokursseillani.

Nelivaiheisella verkkokurssilla opastan sinut kädestä pitäen jokaisen edellä mainitun vaiheen läpi.

Toisin kuin monien muiden, sinun tiesi kirjailijaksi ei tarvitse olla pitkä, mutkainen, töyssyinen ja täynnä kantapään kivuliaita kolhuja. Voit päästä helpommallakin.

Annan sinulle kustannusalan ammattilaisen parhaat neuvot ja jatkuvan tuen. Sinulla on käytettävissäsi myös kaikkien muiden kurssilaisten vertaistuki.

Jos et kaipaa neuvoja jokaiseen vaiheeseen etkä halua hankkia kaikkea kurssiin sisältyvää materiaalia bonuksineen, voit täsmäopiskella myös vain yhden tai kaksi yksittäistä vaihetta.

Kirjailijaksi-verkkokurssin neljä vaihetta ovat saatavilla myös irrallisina minikursseina. Lue tarkempia tietoja täältä.

P.S. Valmennan kirjailijaksi haluavia myös intiimissä, vuorovaikutteisessa Kirjailijaksi-ryhmässä Zoomissa. Ilmoitan seuraavan ryhmän avautumisesta sähköpostilistallani (liity alla olevasta isosta painikkeesta) sekä Tähtitekstin somekanavissa (klikkaa seurantaan sivun lopussa).

Tervetuloa etsimään ja löytämään reittisi lukijoiden luo!



Haluatko tiedon tulevista kirjailijaksi-valmennuksista?
Tervetuloa sähköpostilistalleni!